Omat julkaisut ja kirjatilaukset

ÄLÄ KOSKE PERHOSEN SIIPIIN
Uuno Kailaan elämä ja kuolema

Älä koske perhosen siipiin on ensimmäinen elämänkerta traagisen ja lyhyen elämän eläneestä Suomen itsenäisyyden alkuvuosien keskeisestä runoilijasta Uuno Kailaasta (1901-1933). Romaanin kirjoittaja Marija Vantti on paneutunut aiheeseensa perusteellisesti laajaan tausta-ainestoon ja tutkimustietoon nojautuen. Kerronnan aikamuotona on historiallinen preesens, ja elämäkertomus etenee Kailaan sisäisen kokemusmaailman kautta. Kailaan elämään ja taiteeseen jo lukioikäisenä perehtyneellä Vantilla on tähän ainutlaatuiset valmiudet. Elämänkertaromaania vuosikymmeniä myöhemmin työstäessään hän on kulkenut tiiviisti kirjansa päähenkilön jalanjäljillä. Kailaan kuolinkaupungissa Nizzassa Vantti on vieraillut useamman kerran. Kirjailija jopa muutti Kailaan syntymä- ja koulupaikkakunnalle Heinolaan, josta on tullut hänen nykyinen kotikaupunkinsa.

Teoksen kieli muovautuu Kailaan herkän ja tarkkanäköisen persoonan kautta. Elämännälkäisen, luomisvoimansa loppuun asti säilyttäneen Kailaan kokemusmaailmaan sukeltaminen luo romaanin tunnelman ja kuljettaa sen dramaattisia käänteitä aina runoilijan viimeiseen hengenvetoon saakka.

TOTTA JA TARUA
Kirja menneisyydestä kirjoittavalle.


NYT TARJOUSHINTAAN 15 € + toimituskulut tai kirjakaupan kautta.
Teos tarjoaa konkreettisia työvälineitä sellaisille, jotka aikovat kirjoittaa sukujen, perheiden, henkilöiden tai pienyhteisöjen menneisyydestä. Kirjassa käydään läpi koko kirjantekoprosessi aina ensimmäisestä ideasta julkaisemiseen ja markkinointiin saakka. Kirja antaa käytännönläheisiä vinkkejä siitä, kuinka kirjoittaja kykenee luomaan menneisyyteen pohjautuvia, lukijoita houkuttelevia tekstejä.
Mediapinta Oy 2008, uusittu painos 2010 (kirjoittaja)
Liimanid., pehmeäk., 166 s.
ISBN 978-952-464-812-7
Tilaukset: suoraan Marija Vantilta,
marija.vantti@skripta.net 

VIERAS HUONE


Romaani
Kirjoittajan saatesanojen mukaan teoksesta piti alunperin tulla dokumentti, mutta siitä tulikin pienoisromaani, sukellus dementoituvan Kaisan mielenmaisemaan. Teos on koskettava kuvaus Kaisan runsaasta kymmenestä vuodesta, ajasta, jolloin työelämä jää taakse, muisti alkaa katkeilla, työstä jääty loma vain jatkuu. Kaisan ajatukset ja mielikuvat lentävät yhä enemmän lapsuuden ja nuoruuden kuviin, kuvat sekoittuvat, kunnes lopulta jäljelle jää vain valo, lämpö, vesi ja kalahtavat äänet.
- Teos on kirjoitettu erittäin sujuvasti ja johdonmukaisesti, juoni etenee niin kuin sen pitääkin, ja teksti pitää lukijaa otteessaan loppuun asti. Erinomainen kokonaisuus, teos, joka pitäisi määrätä pakolliseksi kaikille, jotka hoitavat dementoituvia. Kirjoittajan empatia ja mielikuvitus on pystynyt todennäköisesti tavoittamaan sen olennaisen, mitä ulkopuolinen pystyy sanomaan dementoituvan ihmisen mielenliikkeistä. - Vantin kirja - vaikka sen aihe onkin alueena suppea ja erikoistunut - on tämänvuotisista Möllärimestari -kilpailuun lähetetyistä teoksista todennäköisimmin se, mihin lukijan ajatukset palaavat jälkeenpäin monta kertaa.
Lähde: Möllärimestari 2004, lehdistötiedote 9.7.2004, Päätaloinstituutti, Taivalkoski.
Skripta Kustannus
Gummerus 2003. 82 s., 3 painosta.(kirjoittaja)
Hinta 15 euroa
Tilaukset: suoraan tekijältä

ANNETAAN HYVÄÄN KOTIIN - adoptio elämän osana


Ihmisketju, jota adoptio koskettaa, on sukupolvien mittainen. Tässä kirjassa kerrotut kohtalot koskettavat satojatuhansia suomalaisia. Adoptoitujen elämä on ollut ja on yhä tunnemyrskyjen kuohuntaa.
Kirja avaa eri osapuolten kokemuksia heidän omista lähtökohdistaan.
Adoptoitujen kertomusten ohella alan asiantuntijat syventävät ymmärrystämme koetusta elämäntodellisuudesta ja valottavat uusia toivonnäkymiä. Myrskyssä räpiköidessä on hyvä tietää, että auttavaan käteen on mahdollista tarttua.
Therapeia-säätiö
ISBN 978-952-5519-32-7
Tammerprint Oy,2015, 395 s., (toimittaja)
Hinta 40 euroa
Tilaukset: suoraan tekijältä tai Therapeia-säätiö


Suomen Maakuntakirjailijat ry

https://www.smkk.fi/


Suomen Tietokirjailijat ryhttps://www.suomentietokirjailijat.fi/


Lataa ja lue alta Helsingin sanomien lehtiartikkeli:


Palkittu minä

Joulukuun 3. päivänä 2016 sain Jyväskylän kirjastossa elämäntyöstäni kirjoittajavalmennuksen luojana ja kehittäjänä valtakunnallisen tunnustuksen mitaleineen, ruusuineen, puheineen ja plakaatteineen. Muistaminen lämmitti todella mieltäni ja sisikuntaani. Rakkaus tähän työhön on ollut ennen kaikkea rakkautta ihmisiin, heidän tarinoihinsa ja kirjoittajien synnytystuskien helpottamiseen.

Kuva: Kari Tahvanainen

Lataa ja lue alta lehdistötiedote:


Lapsenoikeuksien puutteet sukelsivat julkisuuteen

Marija Vantin 23. oma julkaisu nimeltään Annetaan hyvään kotiin. Adoptio elämän osana julkistettiin joulukuussa 2015. Kustantajana on Therapeia-säätiö.
Kirjan tematiikkaa käsiteltiin syksyllä 2016 mm. valtakunnallisessa sosiaali- ja terveysministeriön Lapsen oikeuksien päivän juhlassa Finlandia-talolla. Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula esitteli meille lapsina kaltoin kohdelluille valtiovallan anteeksipyynnön.

Kuvassa adoptiokirjan kirjoittajat. Kirjan voi tilata Therapeia-säätiöltä tai kirjakauppojen kautta. 


Lataa ja lue alta lehdistötiedote:


Skripta Kirjoittamispalvelut

Yhteystiedot ja kirjatilaukset


Marija Vantti
Rullantie 5 A 3
18130 Heinola

Gsm +358(40)768 7248
Sähköposti: marija.vantti(at)skripta.net 
                                                                                                            

Kuva: Jere Lauha

© 2021 Skripta
| SKRIPTA kirjoittamispalvelut | Marija Vantti | Gsm +358(40)768 7248 | Sähköposti: marija.vantti(at)skripta.net |
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!